Kerst in Disneyland Paris

Disneyland Paris is natuurlijk altijd magisch. Toch heb ik één tijd in het jaar dat ik Disneyland nog magischer en mooier vind dan tijdens de rest van het jaar. Dit is de kerstperiode. Afgelopen kerstseizoen was erg mooi met weer een aantal toevoegingen op het gebied van entertainment tijdens Disney’s Magische Kerst. In deze blog wil ik de belangrijkste aspecten van kerst in Disney laten zien.

Kerst in Disneyland Paris duurt gelukkig lekker lang, wel van 7 november tot en met 7 januari. Dit geeft dus genoeg tijd om de kerstperiode te bezoeken. Als tip wil ik wel even meegeven dat je het beste in november buiten de weekenden om naar Disneyland kan afreizen. Deze periode is nog lekker rustig. Daarna wordt het gekkenhuis met een aantal attracties met wachttijden over de 80 minuten.

christmas2009-visual1-large

Mickey’s Magical Christmas Wishes

Tijdens de kerstperiode wordt het park prachtig versierd met een heleboel extra lichtjes en andere versiersels. De belangrijkste aanpassingen zijn te vinden in Main Street, de hoofdstraat van het park. Net na de ingang wordt een grote boom neergezet, met daaromheen een aantal kleine boompjes met felle verlichting. Wanneer het donker wordt, wordt de boom door Mickey, Minnie en de kerstman aangestoken tijdens Mickey’s Magical Christmas Wishes. Op de muziek van een aantal bekende kerstliedjes, zoals Jingle Bells, worden alle lichtjes in de boom aangestoken. Vorig jaar werd de boom aangestoken zonder één van de Disney figuren. Die variant was al erg mooi, maar nu is de magie toch weer wat completer wanneer Mickey de boom aansteekt.

dlp-disneysbetoverendekerst-13

Royal Christmas Wishes

Deze show is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Waar afgelopen jaar nog ruimte was voor Merida, Anna en Elsa, zijn nu de prinsen ook van de partij. Onder begeleiding van live zangers doen de prinsen en prinsessen een dans, waarbij ook het publiek mag meedoen. Deze show is de moeite waard om een keer gezien te hebben, maar het is geen ramp als je hem overslaat. De tijdsduur is niet zo lang en er gebeurt niet heel veel op het podium. Voor de prinsessenliefhebbers natuurlijk wel een must-do.

Disney’s Christmas Parade

Tijdens deze kerst kon er genoten worden van maar liefst twee soorten parades per dag. De ‘gewone’ Magic On Parade gaat tijdens kerst namelijk ook een keer per dag door het park heen. Om de echte kerstmagie op te snuiven is het nog leuker om de special kerstparade te kijken. De parade volgt dezelfde route als de standaardparade en komt wel drie keer door het park heen. Door de aanstekelijke kerstliedjes laat deze parade een vrolijke indruk achter. Extra leuk aan deze parade is dat er ook Disney characters te vinden zijn, die normaal niet zoveel voor komen, zoals bijvoorbeeld Kwik, Kwek en Kwak de neefjes van Donald Duck. De parade is leuk om te bekijken, maar extra de moeite waard is het wel als je in Main Street gaat staan kijken. Wanneer de parade daar inrijdt, begint het namelijk spontaan te sneeuwen wat nog meer kerstgevoel achterlaat.

12308704_10206309899081294_734111385097519234_n

Disney Dreams of Christmas

De ‘normale’ variant van deze show, die elke dag te zien is en ook heel erg mooi is, wordt tijdens het kerstseizoen aangepast. Ook deze show is iedere dag tijdens het kerstseizoen te zien bij sluiting van het park. En ook deze show is prachtig. De show bevat veel projecties op het kasteel, fonteinen en prachtig vuurwerk. Er zitten mooie kerstliedjes in en vooral Frozenliefhebbers komen aan hun trekken door wel drie liedjes uit de film. Bij deze show is het wel belangrijk om tot het einde te blijven, want het einde van de shows van Disney zijn altijd het best en zeker de moeite waar om te wachten. Hoe chagrijnig je ook bent, na het zien van deze show ben je helemaal blij en in de kerstsfeer.

12000137315_710ff5746c_b

Overig entertainment

Tijdens het kerstseizoen wordt ook de Frozen Sing-along show opgevoerd. Daarnaast komen een aantal keer per dag Anna en Elsa in een koets door het park heen. Tijdens de Royal Welcome rijden zij met een koets die getrokken wordt door een echt paard, de paraderoute onder begeleiding van ‘Let it Go’ in meerdere talen. Dit stelt niet heel veel voor, maar voor de Frozenfans is het leuk om even naar de royals te zwaaien. Ook hierbij geldt, ga vooral in Main Straat staan, want Elsa laat het hier ook sneeuwen. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere figuren te ontmoeten die speciaal hun kerststrik hebben omgedaan, zoals Marie uit de Aristocats en Thumper en Miss Bunny uit Bambi.

Deze kerst vond ik weer prachtig en zeker de moeite waard om richting Frankrijk af te reizen. Hopelijk blijft het park dit doorzetten en zal het volgend jaar weer net zo prachtig zijn.

sapinnoel3-1024x836

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s