Gesloten Disney parken

In Nederland zijn de pretparken in de wintertijd gesloten, op de Efteling na, sinds zij de Winter Efteling hebben. Disney parken staan er om bekend niet te sluiten op tragische momenten na. In deze blog wil ik jullie iets wijzer maken over de dagen dat Disney heeft besloten om haar parken te sluiten.

ky061008n

Sometimes the world is too unhappy even for the Happiest Place on Earth”. Devin Faraci

Laten we beginnen met het oudste Disney park, Disneyland Resort. Dit resort bestaat uit de twee parken, Disneyland en Califonia Adventure. Disneyland is 60 jaar geleden geopend en was in het begin nog niet alle dagen open. Toen eenmaal besloten werd alle dagen in het jaar open te gaan, werd het bijzonder als er een Disney park sloot. In al die 60 jaren is dit park slechts een aantal keer (gedeeltelijk) gesloten voor stormig weer. Er zijn echter drie dagen geweest waarop dit park ongepland is gesloten. De eerste hiervan was de dag van nationale rouw nadat de president J.F. Kennedy was vermoord. Dit was op 23 november 1963. De tweede keer was na de Northridge Earthquake. Een van de krachtigste aardbevingen ooit in Noord Amerika die plaatsvond in 1994. Het park is toen voor een hele dag dicht geweest om te inspecteren of alles nog veilig was na de beving. De derde en tevens laatste keer dat het park een hele dag ongepland gesloten is geweest, was na de terroristische aanslag 9/11. In Anaheim, California, was het nog voor openingstijd toen er bekend werd wat er in New York was gebeurd. Toen is besloten om de hele dag dicht te blijven. De dag erna was Disneyland weer gewoon open, maar wel met veel minder bezoekers. Sometimes the world is too unhappy even for the Happiest Place on Earth.

rmb234800LARGE

Het andere park in Amerika, Disney World in Florida is geopend in 1971. Dit resort bestaat uit 4 themaparken en twee waterparken. Sinds de opening zijn deze parken vaker gepland gesloten door orkanen, die redelijk vaak voorkomen in Florida. In totaal zijn de parken gesloten geweest voor vijf orkanen, Floyd, Frances, Charley, Jeanne en Wilma. Een ongeplande dag waarop Disney World gesloten is geweest, is op 9/11. Door het tijdsverschil was dit park echter al geopend, maar in de middag is besloten om alsnog te sluiten nadat het nieuws bekend werd.

18788701624_2027747eb4_b

Tokyo Disneyland, geopend in 1983, heeft één belangrijke dag gekend waarop het park halverwege de dag gesloten is. Dit was op 11 maart 2011 na de aardbeving en daaropvolgende tsunami in Japan. De parkeerterreinen zijn ondergelopen en het openbaar vervoer lag stil, waardoor ten minste 20.000 bezoekers de nacht in het park hebben doorgebracht. Eerst zou het park dicht blijven voor tien dagen om alles te checken, maar uiteindelijk is het park op 15 april pas weer opengegaan. Dit was de eerste keer dat het park werd gesloten.

161115stars8

Disneyland Paris was tot voor kort slechts één dag gesloten geweest. Dit gebeurde op 27 december 1999 nadat er verschillende aspecten van het park gerenoveerd moesten worden nadat een zeer zware storm over het park geraasd had. Tot de aanslagen in Parijs afgelopen november. Die zaterdag 14 november, een dag na de aanslagen, was al besloten om de twee parken dicht te houden. Toen Frankrijk drie dagen van nationale rouw aankondigde, is ’s avonds laat nog besloten om Disneyland ook de drie volgende dagen gesloten te houden en het pers event Disney’s Enchanted Christmas te cancelen. Disney wilde hiermee meeleven met de nationale dagen van rouw en er zijn vermoedens dat ze zo de tijd hebben gehad om de security te verbeteren. De hotels en het uitgaansgebied Disney Village bleven open en de characters die normaal gesproken in de parken te vinden zijn, kwamen nu naar de hotels voor de gasten die niet weg konden of wilden.

castleredwhiteblue

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s