Frozen Sing-along show Disneyland Paris

In de Amerikaanse parken bestond het al even, de Frozen Sing-along show. Hierbij worden de gasten meegenomen in het verhaal van het ongekend populaire Frozen door twee verhalenvertellers en worden de overbekende liedjes allemaal gedraaid waarbij iedereen mag meezingen. Afgelopen zomer is er ook eindelijk een Frozen Sing-along show naar Disneyland Paris gekomen. Wel is het een iets andere versie dan de Amerikaanse en krijgt het lovende kritieken, omdat het verhaal vele malen beter is. Natuurlijk heb ik ook deze show al enkele keren gezien in zowel de Franse als Engelse versie en ik wil jullie graag meenemen naar Arendelle.

IMG_5191

De show begint met de welbekende openingstune van de film, waarna de dansers, de inwoners van Arendelle, van zowel achter de tribune als vanachter het podium naar voren komen lopen. Ook bij de Europese variant zijn er twee hosts die in het Frans en Engels zichzelf voorstellen.

Prinses Anna komt al snel het podium oplopen en is op zoek naar Elsa. Ze heeft namelijk een verassing voorbereid voor haar zus. Samen met een koor wil ze de immens populaire hit ‘Let it Go’ ten gehore brengen. Dan zingt Anna een gedeelte van haar lied ‘For the First Time in Forever’ samen met de andere inwoners van Arendelle.

IMG_5198

Op de drie grote schermen worden beelden getoond van de film en kunnen de gasten de tekst meezingen in het Frans, Engels en Spaans. Helaas hebben de twee hosts slecht nieuws. Het koor kan namelijk niet op tijd komen door een grote sneeuwstorm die buiten raast. Gelukkig is Anna altijd positief en komt ze snel met een oplossing door het publiek te vragen als koor te fungeren. Natuurlijk helpt het publiek graag mee. Anna gaat dan op zoek naar Olaf terwijl de hosts samen met de inwoners van Arendelle gaan oefenen met het publiek. Eerst wordt ‘Do you want to build a Snowman’ geoefend.

Dan komen de beroemdste sneeuwman Olaf en Kristoff het podium opgelopen. Zij stellen voor om het favoriete lied van Olaf te oefenen ‘In Summer’. Ze verdwijnen snel weer achter de schermen en ineens komen er grote strandballen tevoorschijn die door het publiek omhoog gegooid kunnen worden. Voornamelijk de volwassenen worden hier ineens weer kind wanneer zij actiever dan de kinderen proberen de ballen hoog te houden.

IMG_5210

Al snel hierachter aan zingen de hosts samen met Hans en Anna op het scherm het liefdeslied ‘Love is an Open Door’. Ook hier zingt het publiek luidkeels mee.

indexDan komt Anna samen met Kristoff en Olaf vertellen dat Elsa ieder moment kan komen. Het publiek heeft echter nog niet de kans gehad om het laatste lied te oefenen. Kristoff weet echter zeker dat het publiek de tekst van Elsa’s favoriete liedje prima kent. ‘Let it Go’ begint en dan is daar de eindelijk de ijskoningin bij het laatste couplet. Ze staat bovenop een ijsberg en laat het direct sneeuwen in het theater. Na afloop van het lied worden de gasten ‘honorary citizens’ van Arendelle en wordt afgesloten met nog een laatste keer het refrein van ‘Let it go’ onder begeleiding van een heleboel sneeuw.

IMG_5223

Na het bekijken van de Amerikaanse shows via Youtube ben ik het eens met de kritieken dat het verhaal in de Europese versie leuker is om naar te kijken. Dit komt vooral doordat er tijdens de liedjes niet alleen beelden te zien zijn uit de film, maar er juist ook dansers en zangers zijn die overal in meedoen. Daarnaast is de interactiviteit van de show er leuk gedaan. Het zegt genoeg dat de volwassenen net kleine kinderen worden bij het zien van grote strandballen. Eén minpuntje die ik zou kunnen benoemen, die ik ook in de Amerikaanse show heb gevonden, is dat de Frozen characters zelf niet heel lang op het podium te zien zijn, en dan voornamelijk Elsa die hooguit 5 minuten te zien is. Toch mag dit de pret niet drukken en is de show zeker het zien waard!

IMG_5233

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s