Disney on Ice – Silver Anniversary Celebration

Ieder jaar weer komt de populaire schaatsshow Disney on Ice naar Nederland om verschillende voorstellingen te geven in de Rai Amsterdam en de Jaarbeurs in Utrecht. Net als de voorgaande 15 keren, ben ik ook deze keer weer naar de show gegaan.

23 december was het zover. Samen met mijn moeder, tante en nichtje gingen we met de trein richting Utrecht. Bij aankomst in de jaarbeurs met alle merchandise verkopers voel ik meteen weer dat magische gevoel van een traditie die lang geleden is begonnen; De Disney on Ice shows bezoeken met familie. Toen ik een jaar of vijf was, werd ik meegenomen met mijn broer, moeder en oma naar de eerste show, heel toepasselijk, Snow White & the Seven Dwarfs. En vanaf dat moment ben ik verkocht.

Bij deze show stond niet één Disney verhaal centraal, maar maakten Mickey, Minnie, Donald, Katrien en Goofy een reis rond de wereld. Er werd begonnen met het welbekende liedje van de attractie It’s a Small World. Na deze introductie wordt het publiek meegenomen in het verhaal van de Lion King. De meeste karakters uit de film komen het ijs op om te schaatsen op de vele liedjes uit de Lion King. Missend in dit verhaal is toch wel de aanwezigheid van slechterik Scar, waardoor het verhaal incompleet overkomt.

disney on ice passport to adventure simba nala

Het verhaal gaat daarna verder naar Peter Pan. Ook hier zijn alle karakters aanwezig, zelfs Nana de hond is van de partij. Dit verhaal blijft natuurlijk een echte klassieker met bekende muziek en de leuke karakters als Tinker Bell, Peter Pan en Wendy. Wendy en haar twee broertjes gaan op een gegeven moment zelfs vliegen. Erg leuk hieraan is dat het publiek betrokken wordt bij deze scène. Wanneer Tinker Bell Peter Pan redt van vergif, wordt ze zelf steeds zwakker. Het publiek wordt gevraagd om te klappen als zij in sprookjes geloven waardoor Tinker Bell weer aansterkt. d4807035-cb72-4a07-b9fc-15572a008d62

Na de pauze is de beurt aan de Little Mermaid. Ook hier komen natuurlijk alle liedjes aan bod die meegezongen kunnen worden, zoals Diep in de Zee. Gelukkig komt ook hier de slechterik, Ursula, wel aan bod en is er aan het einde van de show zelfs een gigantische opblaas Ursula op het ijs. hrp_doi-27_02ariel-and-her-fin-clad-sisters

Na deze verhalen komt toch wel het gedeelte waar de meeste kinderen het meest naar uit kijken; Frozen. Voor dit verhaal wordt net iets langer de tijd genomen. De liedjes Let it Go, For the First Time in Forever en Love is an Open Door komen allemaal aan bod en opvallend hieraan is toch wel dat het publiek meezingt waaruit blijkt dat dit het hoogtepunt van de show genoemd kan worden. Nadat alles weer goed is in Arendelle, komen alle karakters nog eens het ijs op om spetterend af te sluiten op een snelle versie van Let it Go.

Elsa2

Ondanks dat ik alle verhalen al eens op het ijs heb gezien, was ook deze show weer perfect. En alvast voor volgend jaar; dan komt de 100 Years of Magic Celebration met meer dan 50 karakters, dus ook die ga ik zeker zien.

IMG_5671

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s